4 tips om meer zelfvertrouwen te hebben op je werk

1. Nieuwe sterke punten en vaardigheden oppikken

Als je je zelfvertrouwen de boost wilt geven, zul je je hersenen een kleine workout moeten geven. Door nieuwe vaardigheden aan je repertoire toe te voegen, voel je je in een mum van tijd zelfverzekerd.

Er is altijd ruimte voor verbetering, hoe ervaren je ook bent. Naast het winnen van zelfvertrouwen, kan het leren van nieuwe vaardigheden je ook helpen je werkprestaties te verbeteren.

2. Wees niet bang om vragen te stellen

Werken met een goed opgeleid team kan intimiderend zijn. Iedereen voelt zich wel eens onzeker op het werk. Maar als je te bang bent om je mond open te doen en vragen te stellen, mis je belangrijke leermomenten.

Het kan eng zijn om vragen te stellen. In plaats van te aarzelen om vragen te stellen, moet je jezelf stimuleren om door te vragen. Als je iets niet weet, vraag het dan. Als je in de war bent over een onderwerp, vraag het dan. De waarheid is dat het nooit kwaad kan om te vragen.

Je bent beter af met het stellen van een vraag dan met het vermijden ervan. Hoe meer vragen je stelt, hoe meer kennis je opdoet. En met meer kennis zorgt voor meer zelfvertrouwen.

3. Geef jezelf wat ruimte

Je kunt niet verwachten dat je zelfvertrouwen op het werk toeneemt als je jezelf altijd naar beneden haalt. In plaats van jezelf op de vingers te tikken over kleine dingen, moet je jezelf wat ruimte geven en aan de positieve dingen denken.

Je bent niet perfect. Dat is niemand. En net als iedereen zul je in je carrière wel eens fouten maken.

Hoewel het moeilijk kan zijn om niet te blijven stilstaan bij blunders uit het verleden, moet je positief blijven denken om jezelf een vertrouwensboost te geven. Zeg niet meer “ik kan het niet” of “maar”. Vervang je negatieve woorden door zelfverzekerde zinnen als: ik kan dit!

Een goede manier om je zelfvertrouwen op het werk op te bouwen is door positief te denken. Praat vriendelijk tegen jezelf en houd je gedachten vrij van pessimisme. Focus op wat je bereikt hebt en laat je fouten je toekomst niet in de weg staan.

4. Geef je zelf een schouderklopje

Dit volgende gaat hand in hand met jezelf wat ruimte geven. Naast het geven van je geest een pauze van de negatieven, wees niet bang om jezelf zo nu en dan te belonen.

Als je jezelf erkenning geeft voor wat je hebt bereikt, krijg je meer vertrouwen in je werk en word je productiever.

Neem de tijd om terug te denken aan de vaardigheden die je hebt opgedaan, de projecten die je hebt afgerond en al het harde werk dat je hebt verricht. Poets je prestaties niet weg. In plaats daarvan moet je ze in je achterhoofd houden als een opkikkertje voor je zelfvertrouwen.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *